Hoe werkt het Anbiportaal?

Via dit Anbiportaal kunnen stichtingen en religieuze instellingen die aangemerkt zijn als Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) publiceren. Voor 87,50 euro per jaar, exclusief btw, kunt u van dit portaal gebruik maken.

U levert slechts de benodige financiële en organisatiekundige informatie aan en wij zorgen voor de plaatsing en het onderhoud. De informatie die wij opvragen, komt overeen met de wettelijke vereisten die gelden vanuit de Belastingdienst. 

Bij gebruik van het Anbiportaal krijgt de ANBI-organisatie een eigen internetpagina. De URL van deze pagina kunt u doorgeven aan de Belastingdienst. De pagina van de ANBI-instelling is niet geïndexeerd. Zo voldoet uw stichting op professionele én integere wijze aan de publicatieplicht. 

Jaarstukken controleren en opmaken

Twijfelt u of uw stichtingsadministratie op orde is? Of wilt u deze last niet meer dragen? Indien u het wenst, kunnen wij, tegen aanvullende kosten, de jaarstukken controleren of opstellen voor uw ANBI-organistatie.

Zo voldoet u niet alleen aan de publicatieplicht, maar bent u er ook van verzekerd dat de stukken inhoudelijk juist zijn. Bovendien houdt u, als bestuur, zo meer tijd over voor het besturen van het vermogensfonds of goede doel.

Kijk voor meer informatie op de pagina Extra Informatie, of neem direct Contact met ons op.